Представители на британското правителство неофициално призовават Германия да предостави на Украйна ракети

...
Представители на британското правителство неофициално призовават Германия да предостави на Украйна ракети
Коментари Харесай

Шолц изключва участието на немски войници във войната в Украйна

Представители на английското правителство неофициално  приканват Германия да даде на Украйна ракети с огромен обхват на деяние Taurus , написа Bloomberg, базирайки се на осведомени източници.

" Високопоставени английски министри и чиновници неведнъж са давали да се разбере на Германия, че Украйна незабавно се нуждае от ракети Taurus ", написа изданието.

" Германия би трябвало да спре да се оправдава ", цитира Bloomberg неизвестен английски чиновник.

, съгласно която Англия ще даде на Украйна повече от личните си ракети Storm Shadow, а Германия в подмяна на тях ще трансферира на Лондон своите ракети с огромен обхват Taurus. Германия към момента не е дала отговор на това предложение.

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи в петък , че няма да се съгласи с никакви решения, които биха могли да въвлекат немски бойци във войната в Украйна, оповестява Ройтерс.

По този метод той отговори на рецензиите от страна на Англия по отношение на нежеланието на Берлин да оборудва Киев с ракети с огромен обхват на деяние Taurus.

" Няма да поддържа никакви решения, които биха могли да доведат до присъединяване на немски бойци по някакъв метод по отношение на ужасната война на Русия против Украйна ", сподели Шолц в Мюнхен.

Германският канцлер Олаф Шолц и по-рано се опълчи на възможното прекачване на ракети Taurus с огромен обхват на Украйна, заявявайки, че това може да въвлече страната във война с Русия, тъй като.

Ракетата Taurus е способна да развива скорост до 900 км/ч и има обхват на пукотевица до 500 км.
 Шолц: Германия не доставя ракети
Шолц: Германия не доставя ракети " Таурус " на Украйна, тъй като те могат да доближат до Москва

Позиция на Берлин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР